Manne Van't Los Zand

Waar bleukes en mtb hand in hand gaan

 • RSS
 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter

Den hondertenéén

Posted by admin May - 15 - 2016 3 Comments

14 mei 2016, het was weer zowijt, den 101 stond op programma. Volgens de poll was iedereen langs de Mil gepasseerd voor Epo, ma de Warre had nog wa mist gespuit (of iet annes) dat hem den avond ervoor nog wa feesjes ging afschuimen. Het was drek duidelijk toen we om half 10 aan de Kei aankwamen dat hem er nie bij was, want hij was zen drinken vergeten. Wrs allemaal opgedronken den avond erveu.

De Stadsdichter docht al dat hem terug in bed kroop bij Wendy dus die wou ook gauw meegaan, ma de Warre reej wel snel na huis (extra km’s) en dan konden we vertrekken. Luc Delnooz, Pieplong, Berkie, Bnib en de Lange keuvelde dan nog ma wa bij over ditjes en datjes. Jammer genoeg moesten we de Veuzitter en de Picco missen, die mannen zaten op een goei wei of op iet annes. Die goei wei zal wrs veu te maandag zen want dan kwam er een groep genaamd na wisselstroom da speulen en de manne stonne al hevig.

09:40, de start was gegeven. We wiese nie goe wa henne, ma dan toch ma beslist om den toer van 101 te doen. We gingen de Keiheuvel drek in en na 100 meter waren we de Berkie al kwijt, hij moes efkes stoppe, ma de Stads en de Warre pakten de kop en den trein vervolledigde stelselmatig in het begin. We hadde toch wa bang van de Keiheuvel mee da droog weer en die sahara vlaktes, ma het geslinger begon en het tempo was gezet. Mee momente wies ik nimmer waar dak waar, zo onherkenbaar was de Keiheuvel veu mij. De Stads was al blij dat het nie geregend had, want hij had nog nachtmerries (geen pjeire) van den toertocht van de Keiheuvel. Hij docht toen dat er 20 man aan zenne vlo hing, zo traag bolde da, ma tusse os gezee en gezwege, de Stads had er een goei tempo opstaan en we haspelde da eerste deel toch schoon af. Den Berkie hed ma 1ne keer moete helpe, links – links – extreem links riep hem op één van de leste vlaktes en zo gezee zo gedaan kwamen we uit de Keiheuvel en trokken we richting Lommel en achter het gasthuis. De Warre moest efkes een kotje laten, ma da was zo wee inorde gebracht en het crosske achter het gasthuis was ook weer een pies of koekie.

Er wien wa geklapt over Vastgoedservice en ozze Timmy en ozze Geert, de selectie van de Belgen ma toen we terug aan de Keiheuvel kwamen was toch efkes wa stiller. De Stads zen tempo was inorde want hij had percies zenne 2e asem gevonne na vorige week ne desastreuze zaterdag. We reje wel ne keer verkeerd, te vroeg afgedraaid, ma da was snel bijgesteld en toen ginge we ma efkes zien bij de Picco, ma twas er ma stil buiten al die bierfleskes die in die Jacuzzi aant drijven waren en de Jens die nog ne joint aant paffen was in den hof, weinig te zien.

De Warre docht, we breie drek da 2e luske eraan, ma de Stads zee, how how jong, we gaan eerst schaften in de Kei. Gezellig opt terras, wa gedronken en wa gegeten. Het was toch wa kou aan de tepels en iedereen trok al een frakske aan. De Lange zenne bak van 500 gram spaghetti was schoon om zien, ma na 3min was die ok wer leeg dus ja, dan nog ma iet gedronken en juu mee de geit.

Op naar de Knalbergen en geknald wien er toch wel efkes want op Strava hemme we een nief recordje qua tijd op da luske aan 19gem, de Stads pakte wel de verkeerde afslag mee mij int wiel, ma die boom die da ligt, ligt daar nog altijd. Toen we uit de knalbergen kwamen, was den eerste platte tuup zover, ik zat mee ne leegloper. Klein kutje, nie gepitst denk ma ne dooren er in. Opgelapt en vut gereje en alleman zat toch nog redelijk goe na 70km. Tijd veu na Bel te rije en da ging goe, alleen die vaste toer van Mol of da stukske toch, is toch redelijk kapot gereje. Kwame we da nog wa manne mee de crossmachien tegen, goe wa stof happen, ma da deerde os nie echt en al gauw zaten we aant Heike in Balen en Gompel. Ma na de GSK ineens, zee de Warre op 94km, tis gedaan. Ik wou hem nog wa gellekes geven, ma zen haar lag nog goe en hij moest het nie hemme. Dan ma op karakter Gompel ingereje, een meerwaarde voor den toer is da zeker nemeje want hoe kapot ligt dat daar. We hemme dan wel wa annes erdeu gekaard, ma toen we op 98,5 aan Leeuwerikheide uitkwame, wast duidelijk da we stilaan na moeder de vrouw konne beginne gaan en zo had iedereen toch 101 als hem thuis kwam.

Iedereen zeneige wa gaan wassen eerst en dan na os Chrisje om ene te drinken in os nief polo’s en truien. De Viti kwam os nog vergezellen en das altijd plezant. Het was goed geweest en proficiat aan alleman om hum uit te rije. De Stads en de Warre zen blijkbaar recordhouder 101 want die hemme er nog gene ene gemist.

Praktische vermelding: De Viti is nie bereikbaar op zenne gsm!

Den toer van gisteren:

Screen shot 2016-05-15 at 10.32.11

En nog wa fotokes van onderweg:

IMG_1866

IMG_1869

IMG_1872

IMG_1874

IMG_1878

3 Responses so far.

 1. De Stadsdichter says:

  haha geweldig den nieve Stads is gebore 🙂

 2. Picco says:

  Ik zijn al meug vant verslag te lezen lat staan dak mee gefietst had dan had ik niemieje kunne poepe da zou pas erg zijn!


 • Treestar Webdesign
 • Taverne De Kei
 • Picco Bello
 • Schilderwerken Hens