Manne Van't Los Zand

Waar bleukes en mtb hand in hand gaan

 • RSS
 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter

Deu de vettige voeren

Posted by admin August - 10 - 2015 2 Comments

Het was dees jaar een vreuge editie om na de Voere te gaan . Normaliter gaan we altij as de appels rijp zijn en het er krioelt van de Poolse plukster mee veul te dikke tette. Om nege uur hadde we verzameld aan de Kei en wien er nog wa overgelaaie van den ene otto na den andere en dan konne we starte. We wijre mee nege man om de Vlaamse Leeuw te gaan uitzette in de Voere de Picco ,de Warre, De Lange , de Berkie , de Veurzitter , Whielie Luc , Pieplong , De Cannaar en natturlijk de Stads. In den otto wien er nog gepermenteerd over slechte bene en over nummerkes van shimano.

Ginder aangekome ging Pieplong al direct verzoene mee de nieve Veurzitter kwestie da os nog kunne wasse as we hie kome rijje de volgende 20 jaar. Eest alles uitgelaaie en nog een boke of ander verbode middele achter de kieze dauwe en dan moeste der nog een paar een kakske placere en wien er gewed wie er het meeste lawaat kon make op de pot.De Stads nog een verrrasing in petto iedereen mocht een numerke raaie en Pieplong had gewonne hij mocht een half uur later vertrekke as welle. Nij konne we starte en het eeste stukske gift altij al een goe gevoel lichtjes in dalende lijn om dan achter ne kilometer of twee de beentjes is te teste. Het wient toch al een bitteke stil int peleton dus nie alleen de Stads mee zen tonneke wien het gewaar ok die ander gaste moeste al hijge behalve Pieplong , da dieje nij onneste bove of aggeste veu op zenne vlo ga zitte ik denk dat them nog altij eest bove was. Iedereen kent ginder de toer toch al een bitteke en na de eeste echte afdaling komt het scheunste stuk van den toer beneje achter de vettige wei echt een schoon stuk. Maja dan komt er trug een klimmeke .De twedde bergaf achter het vakantiehuis hie hadde we de wandeleirs late verschiete dieje begon al mee zen klakske te zwiere van pette ma iet wedder moete we links en de Cannaar moest zo in de freikes da het stonk na verbrande katjou. Hieja lang leve de hoe ..euh Voere. Achter dees stuk komt de langs klim over den asfalt ma den Berkie en Pieplong hemme hie nog een luske bijgevonne de Warre , de Cannaar en ik sloege dees over en wochte bove mar het duurde een Tetteke tot da Pieplong bove kwam vertelle da ozze Veurzitter plat ston lang leve de pap in de banne as er nog in zit teminste. Al ma goe da de Lange vanalles en nog wa bij hé want er ston een scheur in de Veurzitter zenne band. Na de reparatie konne we deu en ginge we na de gevaarlijke afdaling de trapkes neffe de pinnekes draad eest kunne een stuk deu het bos ma dan mutte toch springe en bidde ik dook as eeste na beneje en de Cannaar achter mij ma beneje aangekome niemand achter mij. Blijkbaar was de Cannaar in de pinnekes draad gevloge een paar pluime kwijt ma de rest alles in orde. Hie achter ging het A team er nog een luske bijdeun en de de drei gaste van te strak volgende gewoon het parkoer kwestie van in te dele.

Welle hie mee os gedrei bove gekome en een bitteke wedder gewocht tot da alles trug same was. Op de lange afdaling op den asfalt hemme we ne top van 65 gepiekt om dan trug het veld in te duike. Nij moeste we ok efkes wochte op de Berkie en de Lange toen die trug eraan kwame bleek da de Lange ne wespe steek had gekrege maje een bluts of ne bult meer we zen toch vant straat dus gift er ma trug een lap op. Vanaf nij viel de groep een bitteke uiteen want er wien bove nie echt nemieje op mekandre gewocht behalve de Picco en de Veurzitter wochte op de dikste van den hoop jawel manne op mij. Toen da we aan de afdaling begonne wa da de Jean een paar jaar trug over zen stuur sprong kwame kik beneje en de Picco en de Veurzitter wijre er nemieje bij en ik zag ok geen bordje. Dus pijl gemist en een stuk trug omhoog en hie stonne de manne de Veurzitter op nief mee nen platte tuup. Welle zeeje al tege mekandre wa zitte die manne toch en ne minuut of vijf nadien kwame ze der deu de Warre had mee de rest nog onbewust er een stuk bij aangebreje en zo wijre we trug same behalve Pieplong die was al aan de sprint begonne om de kopgroep terug in te hale ma dieje was just gereje en die ander nie , dus Pieplong mee grote veusprong op de eeste plek. Ik hem ozze Veurzitter nog ne binneband gegeve want hij had er wel bij ma die wijre vu ne 29 en hij had zen klein fietske bij. De Warre , de Cannaar en ik wijre stillekes er vanonder gemuist om het trapke te pakke in de leste klim en welliswaar lukte welle er alledrei in om deze te pakke ma iet wedder moeste we er toch af ,vat af en teveul losse stene. Bij os aankomst wien er genne sprint nemieje getrokke en zo wiene kik twedde en de Warre dedde dieje van vastgoed viel just vant podium. Iet later kwam de rest behalve de Picco dieje had nog een kot geslage op de rest ma was na beneje int deurp gereje in plets van na voetbalplein dus de Picco kwam as leste over de meet. Het beste kwam er nij aan eest ozze kromme gedon wasse en dan de kantin in om een blonde te beffe mee nen hete hond tedju wa zenk nij wee ne blonde leffe te drinke mee ne goeie hot dog sommige manne ene en sommige drei. Hiemee konne welle moe en voldaan afsluite en trug na de Balese zand kere om os vloke nog te kuise.
Na die berg kom die dal maar die bene gevoel het al
De Stadsdichter Van Wezel

2 Responses so far.

 1. Bnib says:

  Amai, ene in de pinnekesdraad, ene zo hard deur het bos gescheurd da zenne band ook scheurde, … goe gefietst!

 2. Picco says:

  Ik wun der begot trug meug van as ik het verslag lees!


 • Treestar Webdesign
 • Taverne De Kei
 • Picco Bello
 • Schilderwerken Hens