Manne Van't Los Zand

Waar bleukes en mtb hand in hand gaan

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Den 101 tussen deu

Posted by admin June - 23 - 2019 0 Comment

De 101 tussen deu.

 

Eindelijk wast zowijt de 101 ston veu de deur. Op vrijdag had de potbewaarder en de koptrekker nog wa overlee van wa gaan we deun starte of nie want ze klapte van nie al te bestig weer. De kerk was deu de kogel en er was beslist da we zouwe starte. Om half tien was de start veurzien bij de Pico en os Miloot aan de deur. Iedereen was in tets aanwezig en as de rugzakskes onder de Pico zenne wigwam stonne zen we der mar aan begonne. Het eeste gedeelte is zoals altij de Keiheuvel en achter het gastes in Lommel.

Aant rond punt de Keiheuvel ingedoken mee os 12 koppig sterk peleton en de Warre was de leader of den bent. Zoals altij zalig om in zen wiel te zitte. Alhoewel hij der toch drek de pees goe oplee of lag het os dat de bene nog dik en luie wijre want zo vreug vertrekke da zen wellen ie gewent. In de Keiheuvel moeste we hie en da wa alternatieve route zeuke en ozze gps moest dan altij herberekene want hie en dat was er begot schape draad gespanne. Ook hadde ze der hie en da een deur in gezet ge mut het allemaal ma wete. Na ne km of 5 wijre we het eeste stuk van de Keiheuvel deu gebrakt en van gemalige zand was er nie veul sprake mee al dieje reiger van de leste dagen. Al ma goe want annes hadde we ne 4×4 mutte meepakke. Van de Keiheuvel wast dan richting het poezebos ma just veu de krolse kater zen we langs de meule richting het ouw fabrik van de Mil gereje om hie achter het gaste ok wa klimmekes te deun. Hie ze nwe ok nog een heel peleton tegegekome volgens mij manne van Bahhe de Kuppe ware de koebieste en heite in wei stan de Hraze. Van achter het gastes zen we terug richting de meule getrokke om zo veu de Heuste brug trug de bosse in te duike. As we trug de kanaal dijk opmoeste zen we efkes mutte afstappe want brugske was niemieje geschikt veu zwaar gewichte te drage. Veu mij en de Warre is da gen probleem mar manne as de Bnib as die tusse die planke schiete die zerre kwijt he en begint ma te zeuke in zone get graacht. In Kerkhoven hemme we de brug langs alle kante gepakt en zen dan over den dijk trug richting de Heuste brug getrokke om hie trug aan de geile zand van de Keiheuvel te beginne. Normaal is achter de zesde boom rechs maja ze hemme der vijf afgedaan welke ist nij da we mutte pakke. Na het kere en draaie en het Parijs Roubaix paddeke gepakt te hemme zen langs den achterkant van St Jan na de Pico zenne jacusi gegaan. Maar we mochte der nie in want dan was os Miloot kwaad en da mocht nie want die had samen mee Juf Wendy en Juf Cannaar nen hele berg mee croqskes kleir staan en we konne kieze he ne crock mee kees en hesp of ene me hesp en kees. Ok ston er een potteke me rooi saus en een potteke mee zaad van de Pico.

As we os hot hadde vol gespeuld zen we gestart veu deel 2 dees is richting de knalberge. Eest os vloke mee de Pico zen slang nog is afgespote tege zen haag gepist en vertrokke. Ik weet nie hoe het bij de rest zat ma hie wiene kik al ferm de beentjes gewaar. Maja nog een gooi 46 km en er staan de 101 op den teller. Bij boer Cools in en langs het vettig paddeke na de Leeuw zen heide en zo na de Wezelse statie. Hie de nief baan over om dan langs madam Jamaar en de vleesfabrik de brug onder en over te gaan naar de knalberge. Onderweg gaf de Vally aan da them ferm last had van zenne rug en hij aant treje was mee één been. Dat is nogal nen beir de Vally. Aangekome in de Knalberge hemme we dieje langs twee kante gepakt langs veur en annesom. As we bezig wijre om de Knalberge plat te krijge begon het ok nog ferm te zevere of was da os zweet da zo na beneje liep. Van hie uit zen we dan trug gekome om bij de Geys het croske gelijk te trekke. Hie gaf de Vally aan dat them na de Kei wou mar eigelek wouwe welle da allemaal ma niemand dierf da zegge. Ene keer de Geys gepasseerd kwame we trug bij de Vally en hij was wa bekome en wou trug aanpikke tot dat der ne kramp in zen gooi been schoot tot achter zen ore en hij toch stillekes besloot om ze gooi kestum gaan aan te deun en al de bleukes gaan kouw te leggen in de Kei. Toch een ferm prestatie zenk kik van de Vally 86 km op den teller en da mee ne zere rug en 1,5 been. Welle zen dan achter Odrada nog int bos gedoke en zo aan den  toer vant bel te beginne. Hie kwame bij mij ok de eeste krampkes opzette en ok menne schijte begon gaan te knage. Das wel straf want der zitte gen tanne in he. Trug uit het Bel uit en langs ozze Tom en zen Lore richting Rosseleir om hie nog is efkes te zien wa de Stille een paar jaar geleje lag te schijte. Da bleft een speciaal pletske as we hie passere. Van Rosselair na de brug in Bale en zo na het Heike en de meet kwam keurter en keurter bij. Int Heike nog wa kere en draieje tot da we aan de plein van de GSK kwame en nog altij hing de Warre op de kop zalig in zen wiel. Hie op de baan keek op men kilemetrikske en gaf de opdracht om stillekes richting de Kei te trekke 101 is 101 en gen 105. Over de grote baan begot dan konne we nog is deu trekke en zo langs de blommist na de Kei ne sprint zat er veu niemand nemieje in want we zate zo goe als allemaal choco.

Ma hie kwam het beste van den dag in de plek van 1 bleuke hemme we ma drek een bakske gepakt kwestie vant stof deu te spoele alhoewel er da nie was maja spoele begot. As we halverwege het twedde bakske zate kwam os Chrisje nog af mee wa sportvoeding zo van dieje dikke spaghetti mee corn en ne witt collie was da bij veu te soppe en we krege ok nog een sportdrankske. Na den dedde bak hemme we dan de rekening betald en zen we thuis os zwette reet gaan wasse en de daai hards zen nog iet gaan ete in de Kei. Welle zen nogal bijre zalle en ik hem men ijge wee goe geamusseerd ok al dee menne schijter ferm zeer. Dees hemme we al verzet en nij kunne we uitzien na os volgend evenement de manne vant Schoot of opstapmeeosludo en dan ook nog is na de Hoe euh Voeren.

Manne tot de volgende .

De Stadsdichter Van Wezel


  • Treestar Webdesign
  • Taverne De Kei
  • Picco Bello
  • Schilderwerken Hens